Mareld Pro Lighting

Välj rätt LED-slinga

Att tänka på om LED-slingor

LED-slingor är utmärkta som allmänbelysning på byggarbetsplatser, trapphus m.m. men kvaliteten skiljer sig mycket mellan olika tillverkare.

Ska du använda LED-slingorna utomhus bör du ha en IP-klassning på x5 eller högre. (Det är den andra siffran i IP numret som anger vattentålighet.) Alla Marelds ledslingor är IP 65 klassade.

Kommer ledslingan användas där du befinner dig en längre tid av dagen? I så fall kan en frostad version vara att föredra då den avger ett mer skonsamt ljus för ögonen. Mareld har både frostade och klara ledslingor.

Flimrande ljus bidrar till trötthet, huvudvärk och andra negativa hälsoeffekter. Mareld har en flimmerfri driver som man kan koppla till Sunlit ledslingor.

Vill du kunna tända, släcka, dimra och göra belysningsscheman med mobilen? Mareld har lösningen med en dimmer som går att styra med mobilen. Hur energieffektiv är ledslingan? En ledslinga bör ha minst 120lm/w för att uppfylla ekodesignkraven. Det finns dessutom stora pengar att spara i energikostnader med rätt ledslingor. Alla Mareld's ledslingor har över 120 lm/w.

Har ni högt i tak?

Rummets storlek samt takhöjden påverkar hur många ledslingor som behövs för att skapa en bra allmänbelysning. Har man lägre än 3 meter i takhöjd räcker det oftast med ca 2 meter mellan ledslingorna. Vid högre takhöjder (3–5 m) är en bra tumregel ca 1,5 meter mellan ledslingorna.

De fem viktigaste egenskaperna för ledslingor

3 saker att tänka på vid användning av LED-slingor

  1. Undvik att placera LED-slingor eller andra starka ljuskällor mot mörka väggar eller golv.
  2. Belys gärna stora ytor, ljusa ytor som hjälper till att sprida ljuset över ett större område.
  3. Placera ljuskällan så du undviker att bländas eller använd en frostad LED- slinga.